Følg min plan

Når det handler om at investere er der mange forskellige måder at gøre det på. Derfor er min plan ikke nødvendig den bedste.

Hver måned investere jeg et fast beløb på aktiemarkedet. Tæt på 60 procent af beløbet er via nordnet månedsopsparing. Her har jeg valgt ETF’er som er på skats positivliste, samt sparindex fonde.
Sparindex er relationsbeskattet og ETF er lagerbeskattet.

Resten investeres på aktiesparekontoen så jeg kan udnytte den lave skat. Jeg investere i udbytte betalende selskaber, som virker billige, og målet er at opnå 5-6% årligt udbytte. Skal desuden have flyttet en af eft’erne over da aktiesparekontoen er lagerbeskattet, uanset hvad man investere i.
Jeg investere meget bredt, og da jeg benytter saxo bank kan jeg nøjes med 1000 kr for danske aktier, 100 euro for europæiske og kun 50 dollar for amerikanske. Kurtagen er 0,10%. Jeg investere derfor for det laveste beløb hvergang. Dette skyldes at det kan være svært at ramme bunden, og at jeg så senere kan skyde flere penge i selskabet hvis jeg stadig tror på godt udbytte samt stigning over tid.

Hvad er målet?

  1. Få fyldt 2 aktiesparekontoen op (Min og partnerens), som giver relativt højt udbytte.
  2. have 2.000.000 investeret i frie midler, og udbetale herfra årligt. Hvis aktiemarkedet stiger ca. 6-7% årligt, vil jeg for det meste undgå den høje skat. (Man skal være gift).
  3. Ved at udbetale afkast eller beløb på 120.000, vil man efter skat ca. have 87.000. + aktiesparekontoens udbytte på 15.000 – 20.000 kr.
  4. Arbejde 2 personer 10- 15 timer om ugen, og udnytte personfradraget.
  5. ved en aktieindkomst på ca. 105.000 kr. og løn fra 2 personer på samlet 12.000 pr måned. Vil man årligt have ca. 250.000 eller månedligt 20.750 kr.
  6. Nok penge til at leve det simple liv. Skulle man få brug for ekstra penge, kan man arbejde mere eller hæve fra ETFérne, da man i årenes løb har betalt skat af tidligere afkast. (Lagerbeskattet).
  7. Have minimum aktiesparekontoen tilbage ved pensionsalderen (Denne har nemlig ikke indflydelse på pensionstillæg)