2022 – aktier, hvordan gik det?

Året 2022 var året hvor aktierne over en bred kam faldt. Men hvordan gik det for vores aktier. Aktierne fordeler sig over 2 aktiesparekontoer og en konto på nordnet. Den ene konto er oprettet i 2022 og alt er derfor investeret i løbet af 2022. Resten er investeret siden 2020 via enkelt aktier samt nordnets månedsopsparing.

Vi er ca. 20% kontant. Men hvorfor det?

Der blev solgt lidt i danske bank da positionen var blevet for stor. Set i bakspejlet skulle disse ikke have været solgt.

Derudover blev 2 ETF’er solgt da jeg var træt af de var lagerbeskattet. Dette bidrager til en stor del af kontant beholdningen. De blev desuden solgt på et okay tidspunkt.

Nordnet

Endte på et minus på ca 5%. Den gule er omxc25. Så over index så fornuftigt nok.

Aktiesparekonto (min)

I løbet af året har der faktisk været plus. Det hele endte dog med et lille minus og slog derfor index betydeligt. Kontoen består primært at udbytte aktier.

Aktiesparekonto (konens)

Her har vi haft det største minus. Bemærk Danmark index viser andet minus, dette er fordi kontoen ikke startede 1 jan. På kontoen er der investeret halvt i udbytte og halvt i vækst aktier. Var det ikke for roblox ville kontoen faktisk være i plus.

Alt i alt er det faktisk gået godt. Dette skyldes udbytte aktier som ikke er faldt lige så meget som feks vækst. Der er også løbende kommet udbytte og det tæller jo også.

Følg med for flere statusser.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *