Dyr el – Spar på El’en

Der var engang da den rene elpris kostede 20øre. Nu koster den desværre meget mere, og gør det vanskeligt for mange pludselig at skulle betale meget høje regninger. Det er derfor en ide at spare lidt på el. Har listet nogle punkter op så man forhåbentligt kan spare lidt.

  1. Planlæg hvornår du bruger el. Vaskemaskine, opvaskemaskine og elbil kan ofte godt vente til om natten, så sparer du lidt der. Tjek en app og sæt det til når det er billigst. Husk at nogen gange er det også okay at gøre det når det er dyrt, man skal jo ikke stå op om natten og ordne vasketøj
  2. Brug en bærbar computer istedet for en stationær, den bruger op til 10 gange mindre strøm.
  3. Se nogle film sammen istedet for at flere sidder foran sin egen skærm
  4. Mellem 17 og 21 er el rigtigt dyrt, overvej om der nogen dage skal spises rugbrød eller havregrød. Det er i forvejen billigt at spise, og havregrøden kan laves på 7 min. Dette vil spare meget el.
  5. Brug varmluft i ovnen, det er billigere. Planlæg at de dage du skal lave mad i ovnen smider du også nogle boller, rugbrød eller andet bagværk med i ovnen.
  6. Stream via fjernsynets apps eller chromecast. Gør du det via f.eks. en spillekonsol er det meget dyrere i strøm.
  7. Sørg for du har led lys, og overvej om du nogen steder skal have pærer som kun bruger 2 eller 2 watt. Det kunne være en gang eller andet hvor man egentlig bare skal kunne se hvor man går.

Lad være med at spekulere så meget i opladning af mobil og tablets, det koster næsten ingen penge.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *