Følg min plan

Når det handler om at investere er der mange forskellige måder at gøre det på. Derfor er min plan ikke nødvendig den bedste og bemærk jeg er ikke økonomisk rådgiver.

Hver måned investere jeg et fast beløb på aktiemarkedet. Dette gjorde jeg tidligere via Nordnets månedsopsparing (koster nu 10 kr. pr gang den køber), men nu benytter jeg Danske Bank da det er helt gratis der. Jeg har valgt fonde da de er relations beskattet(Skat betales når de sælges). De danske fonde betaler udbytte, som der skal betales skat af. Planen er at geninvestere dette udbytte. Senere er planen at de skal bruges til nogle af vores leve omkostninger.

Resten investeres på aktiesparekontoen så jeg kan udnytte den lave skat. Jeg investere i udbytte betalende selskaber, som virker billige, og målet er at opnå 5-6% årligt udbytte.
Jeg investere meget bredt, og har på aktiesparekontoen investeret bredt i mange selskaber samt brancher og lande.

Hvad er målet?

  1. Få fyldt 2 aktiesparekontoen op (Min og partnerens), som giver relativt højt udbytte via aktier som udbetaler udbytte. Udbytte skal geninvesteres i 15 til 25 år.
  2. have ca. 1.5 til 2.0 mio. investeret i frie midler, og udbetale herfra årligt.
  3. Arbejde 2 personer 10- 20 timer om ugen, og udnytte personfradraget.
  4. Forsøge at have 250.000 kr årligt efter skat. (løn indtægt og salg af aktier/udbytte)
  5. Nok penge til at leve det simple liv.
  6. Have minimum aktiesparekontoen tilbage ved pensionsalderen (Denne har nemlig ikke indflydelse på pensionstillæg)

Da jeg hverken er rig eller har et direktør job forventer jeg at dette tager mellem 10 og 20 år. Hvis du også vil i gang så læs om hvordan du sparer penge, penge du så kan investere. Benyt også cashback eller besvar spørgeskemaer når du alligevel bare ligger og slapper af. Det hele tæller i sidste ende og kan være med til at give dig mere frihed. Selv 500 kr. sparet om måneden som så investeres kan blive til over 1mio kr. inden man skal på pension. Penge du kan bruge til at gå lidt tidligere på pension.

Hvorfor er planen ikke 3 millioner eller mere? Når man investerer løber man en risiko, jo flere penge jo mere kan jeg miste. Hvis mindre kan gøre at vi skal arbejde mindre, er der ingen grund til at arbejde længere for at opnå samme mål. Risikoen er at mer vil have mer, også går man måske glip af muligheden.

Følg endelig også med i nedstående.

Jeg er ikke økonomisk rådgiver. Lav din egen research, og tag dine egne beslutninger. Vi tager intet ansvar.