Få styr på dine kontoer og spar penge

Har du styr på dine kontoer i banken? Og har du lagt et budget.

Det er en god ide at have en lønkonto/forbrugs konto. På denne konto skal al indtægt gå ind. Du opsætter så en fast overførsel til din budget konto hver måned. Det er samtidigt en god ide at vide hvad du ca bruger på mad og diverse. Er dette 6000 kr. Og der er 7000 kr tilbage når der er overført til budget. Så kan du lave en manuel overførsel til din opsparingskonto. På denne måde ved du præcis hvad du har at bruge af resten af måneden. Samtidigt hjælper dette dig med at spare penge og få lavet en opsparing.

Hvordan laver man en budget konto?

Man kan få det lavet mod betaling i banken eller man kan selv lave det. Man finder alle ens udgifter årligt og dividere dem med 12 også ved man hvor meget der skal overføres hver måned, så man har nok penge til regningerne hele året. Man opretter så betalingsaftaler på ens regninger så de automatisk bliver betalt på budget kontoen.

Ønsker man at have mere kontrol med ens økonomi, kan man også sætte af til gaver, lidt ekstra til uforudsete udgifter, service og reperstion af bil mm.

Et godt fif er at nogen banker gratis tilbyder et betalingskort man kan tilknytte sin budget konto. Dette hjælper med at få betalt alle regningerne på budget kontoen da nogen kun tager betaling via kort.

Eksempel på hvor simpelt dette er.

Løn konto. 15.000 kr Gøgår ind, og der laves en automatisk overførsel på 8000 til budget. På budgettet betales der de regninger som forfalder i lige netop den måned. Lønkontoen har nu 7000 kr tilbage. Du har en forventning og et ønske om at Max bruge 6000 kr på mad og diverse og overfører derfor 1000 kr til din opsparing.

Fordele ved at have styr på konto og budget.

  • Du glemmer ikke at betale regninger
  • Du mangler ikke penge til regninger
  • Du ved hvor meget du har tilbage til forbrug og opsparing her måned.
  • Du slipper at at skulle låne penge, så længe du holder dig til dig budget og ikke bruger over evne.
  • Du bliver opmærksom på hvad du bruger penge til. Det er ikke ualmindeligt folk glemmer at framelde sig en streaming tjeneste også bare betaler uden at bruge den.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *