Aktiespare konto, hvad skal der puttes på der?

For næsten alle er ask en god ide. Beskatningen er lavere (17%) og man kan betale skatten med frie midler så man ikke skal hen og sælge aktier/beviser.

Jeg vil opstille 3 muligheder som en ask bør bruges til afhængig af hvilken investor type man er.

  • Hvis man køber og sælger tit er ask perfekt da man alligevel ville blive beskattet af gevinst på salg. Men nu kun til 17% istedet for 27/42.
  • Skal det køre så simpelt som muligt skal man købe akk. Etf’er. Det passer sig selv og man skal bare købe og “glemme”.
  • Er man udbytte investorer er det perfekt at have sine udbytte aktier på ask. Man ville alligevel være blevet beskattet af udbytte, men på ask betaler man 17% istedet for 27/42. Udbytte kan så bruges på at købe nye udbytte aktier eller geninvestere i dem man har. Får man købt sig ind i gode selskaber som løbende hæver udbyttet (tryg har feks lige hævet deres 20%) vil man med tiden få mere og mere i udbytte samtidigt med at man geninvester udbytte. Snebolden begynder så stille og roligt at rulle og som årene går vil den forhåbentlig rulle hurtigt.

Jeg er personligt til udbytte aktier. Jeg køber primært for at holde, så på min ask er primært udbytte aktier også har jeg en månedsopsparing på en alm. Konto som køber danske fonde.

forestil dig du får årligt 1000 kr i udbytte (yield 4%). Du geninvestere udbytte men firmaerne hæver deres udbytte 3% årligt. Efter ca. 10 år har du nu 2000 kr i udbytte om måneden. Efter 20 år tæt på 4000 osv. (OBS. Grov beregning)

dette skal ikke ses som en anbefaling. Gør din egen research, tjennu.dk påtager sig intet ansvar 😉

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *